Το ξεκίνημα

Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Μουζάκι από το Σωτήριο Μιχαήλ το 1979. Η μορφή της ήταν προσωπική εταιρεία και κύρια δραστηριότητά της ήταν τo super market.

Το επόμενο βήμα

Μετά από αρκετά χρόνια και αφού στην περιοχή του Μουζακίου η εταιρεία καθιερώθηκε, με μικρά και σταθερά βήματα το 1992 η εταιρεία άλλαξε μορφή έγινε ομόρρυθμη και ξεκίνησε εισαγωγές από χώρες της Ε.Ε. Δημιουργήθηκε ένα μικρό αλλά αξιόπιστο δίκτυο διανομών στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ανανέωση

Το 2004 και μετά την παρουσία των υιών του ιδιοκτήτη Γιώργου και Θέμη Μιχαήλ η εταιρεία μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 1ο χλμ Μουζακίου Καρδίτσας συνολικού εμβαδού 2,000τμ. από τα οποία τα 400τμ είναι ψυκτικοί σύγχρονοι θάλαμοι συντήρησης και κατάψυξης. Από τον Οκτώβριο του 2007, στον ίδιο χώρο δεσπόζει και το στολίδι της περιοχής ένα σύγχρονο super market συνολικού εμβαδού 1,000τμ με τεράστιο πάρκινγκ για τους πελάτες και επισκέπτες της εταιρείας.

Ανάπτυξη

Από το 2009 η εταιρεία γιγαντώθηκε δημιουργώντας στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας το πιο σύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο διανομών. Αντίθετα με την ροή της εποχής το super market ΜΙΧΑΗΛ χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο με την πιο πλούσια ποικιλία σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πλήν των εθνικών αλυσίδων. Με την τεράστια πείρα του Σωτήρη Μιχαήλ και την εισβολή των Γιώργου και Θέμη με όρεξη για δουλεία και καταξίωση στον χώρο, η εταιρεία πήρε την ανώτατη μορφή εταιρείας και δημιουργήθηκε η ΣΩΤ.ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΕ με διακριτικό τίτλο ΜΙΧΑΗΛ ΑΕ.

Επέκταση

Το 2015 η εταιρεία επεκτείνεται πέρα από την πόλη του Μουζακίου, ανοίγοντας το πρώτο της Super Market στην πόλη της Καρδίτσας.

Το παρόν

Η ΜΙΧΑΗΛ ΑΕ εξυπηρετεί πάνω από 200 σημεία πώλησης καθημερινά. Διακινεί εμπορεύματα των μεγαλυτέρων εταιρειών στον ελλαδικό χώρο αλλά και τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα η ΜΙΧΑΗΛ ΑΕ θεωρείται από τις πιο οργανωμένες εταιρείες στον χώρο της. Μέλημά της είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξη σε άλλες περιοχές.